marți, 4 iunie 2013

Versus polish-uri pentru metal: Menzerna, Autosol si Einszett

O data cu intrarea in interesul public a polish-ului pentru metal de la Menzerna am zis ca ar merita sa avem o comparatie si cu alte produse similare.
Unul dintre ele este mult cunoscutul Autosol Metal Polish iar celalalt este Einszett Chrom Pflege.

Testul l-am facut o piesa din inox, patata de apa; pete care nu ieseau cu solutiile uzuale de inlaturat piatra gen Cilit, Cif, otet...

Starea initiala:





Prima oara am folosit Menzerna Polishing Cream, aplicat cu o laveta de microfibre.



In partea din stanga am aplicat apoi Autosol Metal Polish, tot cu o laveta de microfibre, rezultatul fiind urmatorul: stanga Autosol vs dreapta Menzerna







Rezultatul vorbeste de la sine, desi ambele solutii au inlaturat eficient toate petele de apa, pe zona cu Autosol au ramas mai multe zgarieturi. Fara lumina directa, diferentele sunt minime, zgarieturile lasate de Autosol se vad doar in lumina puternina (cum ar fi blitz-ul in cazul de fata).

Apoi am facut o comparatie cu Einszett Chrom Pflege. Intial, aceleasi pete de apa:



Dupa, stanga Einszet vs dreapta Menzerna:





Cam acelasi rezultat, chiar mai multe zgarieturi lasate de Einszett decat de Autosol. Aici diferenta se vede putin chiar si fara lumina puternica.

Am observat ca Autosol si Einszett lasa in urma o suprafata mai alunecoasa, pe cand Menzerna lasa suprafata mai aspra. Posibil sa fie si din cauza tipului diferit de lubrifiant folosit, de unde si mirosul mult mai puternic de solvent la primele 2 fata de Menzerna care practic nu prea miroase.

Concluzie: Menzerna Polishing Cream are rezultate extrem de bune pe inox. Curata si polisheaza foarte bine fara a lasa zgarieturi suplimentare.
Desi solutiile de la Autosol si Einszett par sa aiba o putere de taiere mai mare, ele lasa suprafata usor matuita si este nevoie de un polish mai fin pentru rezultate foarte bune. Pentru defecte usoare si suprafete mai sensibile, pasta de la Menzerna este solutia ideala.
O sa incerc solutia de la Menzerna si pe tipsurile de la toba pentru a vedea cum se comporta cu mizerie mai dificila, ca rugina si cenusa. Dar pana acum am fost impresionat de finish-ul lasat de acest polish pentru metal.

Dezavantajul sau este pretul mai mare comparativ cu concurentii din acest test.

Menzerna 60g la 19 lei => 0.32 lei/g
Autosol 75g la 23 lei => 0.3 lei/g
Einszett 150ml la 22 lei => 0.15 lei/ml (are o consistena mai apoasa si probabil 1ml ~= 1g)

Comentariile sunt bine venite ca intotdeaua!

2 comentarii:

  1. Buna

    Ma poti ajuta cu o informatie: unde pot gasi in Romania Menzerna Polishing Cream?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca il mai aduce nimeni la noi. Eu l-am luat de la colindetailing dar cred ca a terminat stocul.

      Ștergere