duminică, 21 februarie 2010

FK1000P paste sealant si QD FK425

A venit momentul sa va povestesc despre ultimele 2 produse incercate
Unul dintre ele este un sealant (ceara sintetica) sub forma de pasta. Majoritate sealant-uri sunt lichide, FK a scos unul pasta, iar cum eu prefer cerurile pasta a fost o foarte buna alegere pentru mine.

Cutia si cantitatea este foarte mare, mai mare decat cantitatea pe care o primim in mod uzual la o ceara (are 400g).
In cutie este foarte tare, asta este bine pentru ca face aproape imposibil sa iei mai mult decat este necesar pe pad dar si rau pentru ca este greu sa iei ceva sau sa-ti dai seama daca ai luat din ea :)

Prima data, aplicarea mi s-a parut greoaie din acest motiv, nu se lasa intinsa foarte usor si avand foarte putin pe pad era si greu sa-i dai seama daca ai ceruit o zona (mai ales ca se inopta). Dupa mai multe folosiri, aplicarea a devenit mult mai usoara, probabil ca stratul superior se uscase facand aplicarea dificila.

Dupa ce am aplicat pe toata masina am lasat sa se usuce 20min, dupa indicatii, iar apoi am inlaturat reziduurile ramase. Buffing-ul s-a facut foarte usor, pe nici o zona de pe masina nu am intalnit vreo problema, reziduurile lasandu-se inalturate foarte usor.
La 2 saptamani de la aplicare, dupa o spalare, apa se scurgea foarte usor, mizeria se luam la fel de usor. Nu e cine stie ce raport de durabilitate asta ramane de vazut in timp.

Cam asta ar fi partea obiectiva...

Subiectiv, imi place mult cum arata pe masina. Spre surprinderea mea, toate review-urile care spuneau ca masina arata ca si cum i s-ar fi aplicat inca un strat de lac nu se inselau. Parca ar fi invelita in plastic :)

Celalalt produs, incercat de cateva ori, este QD-ul de la FK, #425 Ultra Slick Poly Wipe Detailer pe numele lui complet.
Vine la sticla de 1L, cu spray-head inclus, iar pretul in face si pe el avantajos comparativ cu majoritatea QD-urilor de 500ml.
L-am folosit mai mult pentru a inlatura praful de la polish depus pe masina si dupa spalare si si-a facut treaba foarte bine. Numele nu il are degeaba, mi s-a parut foarte slick, aproape ca Dodo Red Mist ;)
Se lauda si cu proprietati anti-statice, ceea ce vine ca un plus si miroase foarte bine.

Iata niste poze la 4 saptamani dupa aplicare.
Au fost facute dupa spalare cu Dodo Juice Sour Power si o stergere cu QD-ul #425.

fk1000p

fk1000p

fk1000p

fk1000p

Si beading-ul la 4 saptamani dupa aplicare:

fk1000p

3 comentarii:

  1. Salut,

    Ne poti spune, daca iti mai aduci aminte cat de durabila a fost FK1000p fata de alte produse incercate de tine? (de ex. Colinite 476s?)
    As vrea sa imi pregatesc vopseaua de iarna si nu stiu care din cele 2 e mai potrivit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut,

      Durabilitate este foarte buna la FK1000P. La mine a rezistat fara prea mari probleme 3 luni, dupa care am aplicat un spray-sealant pentru intarirea protectiei. Sunt colegi pe detailing-club care au avut o durabilitate chiar de 6 luni.
      Collinite 476S n-am folosit, dar din cate stiu are o durabilitate asemanatoare. Pe oricare dintre ele le-ai alege nu vei da gres. Atentie sa le lasi sa se usuce bine pe vremea asta, daca nu ai garaj.

      Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere